Безплатна консултация Запазете час за консултация Запазете безплатен час, сега!

  Желата дата за консултация

  Въпроси и отговори

  Често задавани въпроси

  1. Има ли ограничения или изисквания за опит или образование на потенциалните франчайз партньори?

  За нас, като компания, няма ограничения или изисквания за опит или образование на потенциалните франчайз-партньори. Най-важното е вашето желание за развитие и амбицията да постигнете високи доходи. Нашата франчайз програма е създадена така, че да предоставя възможност на разнообразни личности, независимо от техния опит или образование, да стартират и управляват успешен бизнес. Ако имате страст и мотивация, ние ще ви предоставим обучение, подкрепа и ресурси, за да ви помогнем да постигнете вашите цели в рамките на нашия франчайз модел. В хода на нашите разговори ние ще оценим вашите компетентности и финансови възможности за стартиране на бизнес без риск. Желая да оцените моите компетентности-към формата за запитване.

  2. Колко често се провеждат обучения?

  Според шест месечния календар на ЕРА България всеки месец са планирани повтарящи се курсове, в които можете да се запишете за обучение.

  3. Ако не покривам финансовите или други критерии, мога ли да го направя с партньор?

  В процеса на присъединяване, преди да подпишете договор за франчайзинг ще оценим обективно вашия финансов и професионален потенциал, както и вашите партньори. ЕРА България е водещ лицензиран кредитен посредник, който може да ви помогне, в зависимост от възможностите ви да получите финансиране за стартиране или развитие на бизнеса.

  4. Кой прави дизайна, рекламата и оборудването на офиса?

  Екипът на ЕРА България в допълнение към рекламaта, ще изготви проект за брандиране и оборудване на вашия ЕРА офис.

  5. Какъв е процесът за подбор на нови франчайз партньори и каква е процедурата за кандидатстване?

  Процесът за подбор на нови франчайз партньори в ERA е внимателно структуриран и включва няколко важни стъпки. Ето какво обхваща този процес: Начален контакт и изясняване на интереса. Първата стъпка за потенциални франчайз партньори е да се свържат с ERA и изразят интереса си за франчайз възможностите. Среща с представител на ERA. След началния контакт, кандидатите често се срещат с представител на ERA, който ще обсъди подробно процеса на франчайзинг и ще предостави допълнителна информация за възможностите и изискванията. Подготовка на бизнес-план и анализ. ERA подготвя подробен бизнес план, който включва информация за финансите, анализ на бизнес план. Сключване на франчайз договор. След успешната оценка и одобрение, ERA и кандидатът подписват франчайз договор, който урежда условията и задълженията на двете страни. Обучение и подготовка. Новите франчайз партньори преминават през обучение, предоставяно от ERA, за да се запознаят със системите, процедурите и стандартите на мрежата. Започване на бизнеса. След успешно завършената подготовка и обучение, новите франчайз партньори започват да управляват своя франчайз бизнес съгласно предвидените стандарти и процедури на ERA. Процедурата за кандидатстване може да варира в зависимост от конкретните изисквания и процедури на ERA в България.

  6. Мога ли да отворя повече от един офис?

  Първо е важно да навлезете в бизнеса, да разработите първия си офис и след това можете да отворите втори или трети офис. В зависимост от конкретното запитване и финансовата информация, която предоставите е възможно да закупите франчайз за повече от един офис още в началото с отстъпка.

  7. Какъв е потенциалът за печалби в този бизнес сектор и какви са реалистичните доходи за франчайза?

  Бизнесът с услуги в областта на недвижимите имоти се нарежда сред най-печелившите индустрии с неограничени възможности в цял свят. Като международен бранд, разпознаваем в цял свят като символ на високо качество ЕРА Агенциите имат устойчиви печалби. Франчайз моделът ни се основава на няколко основни принципа, които помагат на нашите франчайз-партньори да постигат по-висока и растяща печалба от колкото може да постигне една агенция за недвижими имоти сама. Обикновено, първата инвестиция във франчайза може да се върне след направените 3-4 сделки с недвижими имоти. Печалбите от всяка сделка винаги са значителни, тъй като сферата на недвижимите имоти често предоставя възможност за големи печалби на единични сделки.

  8. Колко време е необходимо да прекарвам в офиса?

  Силно насърчаваме активно да участвате в оперативната дейност по разрастване и развитие на вашия франчайз офис. Обслужването на клиентите и индивидуалния подход към търговския екип са основни фактори, които не трябва да се приемат за даденост. Докато развивате бизнеса си и наемате надежден мениджър, ние все още препоръчваме вашето участие по време на екипните срещи.

  9. Нямам опит в маркетинга и продажбите. Как ще успея да продавам недвижими имоти?

  Опит в недвижимите имоти не е задължителен. Ако ви привлича работата с хора, ако имате предприемачески дух, готовност да се учите и не си пестите времето, това е бизнес за Вас! Изграждането на продажби изисква усилия на много различни нива – от управление на вашия бизнес с внимание към търговския екип, през силни презентации до локален маркетинг на местно ниво и най-важното, гарантирайки, че давате на всеки клиент причина да избере Вас. Интегрираната Маркетинг Система ERA в допълнение с националните маркетингови инициативи и реклама ще ви помогне за изграждането на влияние и доверие. Разбира се, управлението на агенция за недвижими имоти, която удовлетворява клиентите и взаимодейства добре с общността, също е от решаващо значение за бизнеса от уста на уста и за разрастването на бизнеса.

  10. Има ли допълнителни разходи за обучение и поддръжка?

  Обучението за първата година на франчайза е включено в цената, след което се таксуват допълнителни разходи за всеки човек, който желае да премине през обучението. Този модел на обучение и поддръжка позволява на франчайз партньорите да получат необходимите знания и умения, за да стартират успешно своя бизнес с ERA, и след това да предоставят обучение на други служители, които могат да се включат в екипа.

  11. Колко време е необходимо за разработване на бизнеса?

  Времето за разработване на бизнеса в сферата на недвижимите имоти зависи от положените усилия и ентусиазма на франчайз партньора. И то зависи от ангажимента, усърдието и способностите на франчайз партньора, както и от конкретните условия на пазара в дадения регион. Тук наистина са много важни индивидуалните усилия и максимална ангажираност в своя офис.

  12. Какви са конкретните изисквания за локация и размер на един ЕРА офис?

  В процеса на присъединяване, преди да подпишете договор за франчайзинг ще ви консултираме за най-добрите локации, големина на помещението и разпределение в зависимост от пазарните възможности и вашия бизнес план. Важно изискване е офисът да има витрина на партерен етаж. Всеки офис на ERA има определена територия, наречена "пазарна територия," която се използва за фокусиране на маркетинговите и продажбените усилия максимално близо до определена общност. Тази територия се определя на база на потенциала на пазара, местоположението на офиса и други фактори. Ето защо преди да наемете помещение трябва да имате потвърждение от ERA за местоположението и вида на помещението. Една франчайз единица – офис, трябва да има място за срещи, и място за поне трима консултанта. Т.е. поне две помещения – за срещи и за работа. Важно е да се отбележи, че въпреки наличието на пазарната територия, всеки офис и брокер на ERA има свободата да предлагат и продават недвижими имоти без никакви ограничения. Това позволява на франчайз-партньорите да разширяват своите продажби и клиентската база отвъд определената територия, град или държава, използвайки мрежата на ERA. В процеса на присъединяване, преди да подпишете договор за франчайзинг ще ви консултираме за най-добрите локации, големина на помещението и разпределение в зависимост от пазарните възможности и вашия бизнес план. Важно изискване е офисът да има витрина на партерен етаж.

  13. Какви са роялти таксите за франчайз на ERA?

  Нашият модел на такси за франчайз включва месечни и годишни такси, които се базират на приходите от вашата дейност. Тези такси са процентно отношение към вашите приходи и се използват за покриване на различни аспекти на текущата поддръжка и развитието на вашето бизнес в партньорство с ERA. Също така, в рамките на нашата франчайз програма, има включена такса за национален маркетингов фонд, който се използва за национални и регионални маркетингови кампании и рекламни усилия с цел подкрепа на бранда и увеличаване на видимостта на всички франчайз партньори. Точните проценти и детайли относно таксите могат да бъдат обсъдени по време на нашето индивидуално съвещание с вас.

  14. Кой наема помещението за офиса?

  Вие като франчайз партньор на ЕРА наемате за своя сметка помещението за офиса. Ще ви помогнем в структуриране на разходите и в разработването на вашия собствен бизнес план.

  15. Трябва ли да имам собствена фирма, за да започна?

  Всеки ЕРА офис е с независима собственост и управление. С други думи франчайз бизнесът е изцяло ваш и ако нямате собствена фирма, то ще трябва да я създадете преди или след подписване на Договора за франчайзинг.

  16. Каква е стартовата инвестиция за франчайз на ERA и какво е включено в тази сума?

  Стартовата инвестиция за нашия франчайз включва всички необходими ресурси и подкрепа, за да започнете успешен бизнес. Тази инвестиция обхваща правата да използвате нашия бранд, обучение на персонала, достъп до нашата продуктова линия и технологични решения, маркетингова подкрепа и съвети за стартиране, управление и разрастване на бизнеса. Нашата цел е да ви предоставим всичко необходимо, за да постигнете успех, без да влизаме в детайли за конкретната сума на инвестицията, която може да варира в зависимост от някой фактори. Ние сме готови да обсъдим подробности и да ви предоставим персонализирана информация, която отговаря на вашите специфични нужди и цели. В зависимост от вашия бизнес план екипът на ЕРА България ще ви помогне, преди да вземете решение за франчайз с ERA да планирате реалистично вашата инвестиция и сроковете за възвръщаемост. Франчайз-партньорите на ERA успяват да си постигнат целите средно на 89%.

  17. Какъв е срокът на договора за франчайзинг?

  Срокът на договора за франчайз с ERA обикновено е 5 години. Този период на договор може да предостави стабилност и сигурност на франчайз партньорите, като им позволи да развиват и оптимизират бизнеса си в продължение на достатъчно време, за да видят реализация на инвестицията си и да установят себе си на пазара за недвижими имоти.

  18. Може ли да ми помогнете с финансиране за бизнеса?

  ЕРА България е водещ лицензиран кредитен посредник, който може да ви помогне, в зависимост от възможностите ви да получите финансиране за стартиране или развитие на бизнеса. В процеса на присъединяване, преди да подпишете договор за франчайзинг ще оценим обективно вашия финансов и професионален потенциал, както и вашите партньори.